• опубліковано 2018-05-02
  • Презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України» у Львові

    30 квітня 2018 року у Гарнізонному Храмі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася презентація та вручення родинам загиблих «Книги пам`яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України». Участь в заході взяли керівництво Львівської ОДА, командування та військовослужбовці Львівського гарнізону, військові капелани та волонтери, представники Музею. Захід організовано: Національним військово-історичний музеєм України, Львівською Обласною Державною адміністрацією, 58 будинком офіцерів, Гарнізонним Храмом Свв. Петра і Павла громадськими та волонтерськими організаціями.

    У Львівській області дислокується кілька великих з’єднань Збройних Сил України, у складі яких служить чимало місцевих мешканців. Саме тому Львівська область – друга за кількістю загиблих у бойових діях на сході України після Дніпропетровської: до «Книги» увійшли короткі біографії та фото 189 загиблих військовослужбовців регіону.

    Під час заходу була проведена екуменічна молитва за участі Настоятеля Гарнізонного Храму Свв. Петра і Павла о. Степана Суса та Священника військового капелана о. Андрія Дуди. Ведучою заходу виступила волонтер, співачка, громадський діяч Софія Федина. До присутніх членів сімей загиблих з словами вдячності за подвиг їх синів та доньок звернувся Голова Львівської ОДА Олег Синютка та представник ЛМР Євген Бойко. У виконанні квінтету Гарнізонного Храму Свв. Петра і Павла прозвучало «AVE MARIJA», концерт-реквієм за участі Академічногго симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістки Олени Корнієнко, пісня «Молитва» прозвучала у виконанні соліста Львівської Національної опери Віталія Загорбенського. Від Національного військово-історичного музею України до родин загиблих звернулися співробітники музею, учасники Гуманітарної місії Збройних сил України «Евакуація 200», волонтери Оксана Корнієнко, Павло Нетьосов та Леонід Бондар. Слово від імені батьків загиблих отримав Іван Пазин, син якого Тарас Пазин військовослужбовець 51 ОМБр загинув під Іловайськом.

    Наклад «Книги» був переданий родинам загиблих військовослужбовців, які були запрошені з районних центрів Львова та області. «Книга пам`яті» – скромна данина пам`яті героям, які впродовж 2014-2017 років загинули, захищаючи територіальну цілісність та недоторканість нашої держави. Створене друковане видання, присвячене загиблим – одна з важливих складових гуманітарної політики Міністерства оборони України.